Hundekipage SM

Här presenterar vi alla hundekipage som ska delta i SM för räddningshundar 2018.

Hundförare: Maria Axelsson

Hund: TJH Reducks Ture Sventon

Ras: Golden Retriever

Klubb: Säffle BK

Distrikt: Värmland-Dals

Beskriv din hund: Ture är en 4-årig hane som certades i höstas och det är således vårt första mästerskap. Ture är en mjuk och lättlärd hund, en oerhört glad kille som älskar människor och sitt arbete som räddningshund.


Hundförare: Ellen Knutsson

Hund: TJH (RH) Ghostrider's Man In The Moon

Ras: Flatcoated retriever

Klubb: Nybro BK

Distrikt: Småland

Beskriv din hund: Cosmo är en snart 4-årig flattehane som blev färdigcertad i vintras. Han älskar människor och tycker att räddnings-träningen är det bästa som finns :) Detta är vårt första SM och det ska bli väldigt roligt :)


Hundförare: Hans Viborg

Hund: TJH RH Doubleuse Cougar " Lipton"

Ras: Golden Retriever

Klubb: Hultsfred BK

Distrikt: Småland

Beskriv din hund: Lipton är en snart 4-årig Goldenhane av jaktmodellen som älskar att jobba. Han fick sitt tjänstehundcertifikat i höstas och gjorde det Nationella Räddningshundtestet i juni och blev godkänd så vi ingår i den nationella styrkan. Han/vi har även ett lokalt avtal med den kommunala räddningstjänsten att bistå vid behov. Men vi tävlar inte mycket, har endast gjort en appell i sök, så det är väl vår svaghet kanske.


Hundförare: Lars Gustavsson

Hund: Casandra

Ras: Labrador ej reg

Klubb: Hörby BK

Distrikt: Skåne

Beskriv din hund: Casandra är en liten svart labbetik på 22 kg. Hon är fyra år gammal. Hennes starkaste sidor är hennes uthållighet, på- och avknapp, lätt och smidig, arbetsvillig, älskar allt och alla. Hennes sämsta sidor är att hon vill vara husse till lags, vara i husses närhet (kan ha svårt att få ut henne i miljön). Den hon älskar mest är naturligtvis husse, därefter matte, sedan kommer Martini (katten där hemma). Det (den) hon hatar mest är Ketchup, mattes golden, som även tränar räddning. Ketchup är 1 år och är en terrorist.

Hundförare: Anna Sjöberg

Hund: Ghostrider´s Lord Everblaze

Ras: Flatcoated retriever

Klubb: Ljungby BK

Distrikt: Småland

Beskriv din hund: Jag njuter av varje sekund som jag och Benz arbetar tillsammans. Benz håller en väldigt hög kvalité och för mig kommer det vara väldigt svårt att hitta en lika bra hund som Benz. Benz är väldigt stark i olika miljöer, har en motor som aldrig tar slut och en mentalitet som håller i alla lägen. Benz har en väldigt hög lägstanivå, och har förmågan att prestera när det gäller. Eftersom Benz är väldigt stark i olika miljöer har han en låg självbevarelsedrift, hittills har Benz inte blivit skadad i samband med räddningen men det gäller att jag som hundförare hela tiden ligger steget före och ser eventuella faror.

Jag känner mig väldigt stolt över min hund, och utan honom hade vi inte varit här.


Hundförare: Malin Areskog

Hund: Airotkivs Moira

Ras: Jaktlabrador

Klubb: Helsingborgs BK

Distrikt: Skåne

Beskriv din hund: Skrållan är 4 år och jaktlabrador. Hon fick sitt tjänstehundcertifikat i höstas.

Skrållan är en labrador med mycket fart och älskar att jobba med sin matte,  detta är vårt första SM och vi ska göra så bra vi bara kan.


Hundförare: David Dahlgren

Hund: Newstory Snöa "Scilla"

Ras: Terveuren

Klubb: Landskrona BK

Distrikt: Skåne

Beskriv din hund: Scilla är en energisk och känslig hund på fem och ett halvt år som blev certad oktober 2016. Hon är väldigt intensiv i sitt arbete och gör vad som helst för att få sina belöningar. Hon rör  sig försiktigt men målmedvetet i svår terräng och i mörker. Till vardags är hon en härlig familjehund som alltid är sugen på att hitta på något. Bad och bus står överst på listan.Hundförare: Kicki Wendelius

Hund: Tjh Pilens Käck

Ras: Labrador retriever

Klubb: Tyresö BK

Distrikt: Stockholm mitt

Beskriv din hund: Genomförd RHFU och NRT under våren 2018 med godkänt resultat. Käck är  snabb, uthållig och har en stor sökmotor. Svagheter har vi alla och i vårt ekipage är det jag som står för svagheterna, vilket i slutändan drabbar Käck!Hundförare: Olivia Jonsson

Hund: Kopets Chocolate Energy

Ras: Australian Kelpie

Klubb: Väsby BK

Distrikt: Stockholm

Beskriv din hund: Copy, som hon kallas, är en riktig arbetshund, jobb är det roligaste som finns. Hon är  modell mindre, och mycket snabb och smidig. Duktig på att jobba självständigt, men ändå lyhörd. En fantastisk tjej att få spendera sin tid med, både i arbete och hemma!
Hundförare: Robert Philipsen

Hund: Korad TJH (RH) Vänerbo Valle

Ras: Tysk schäferhund

Klubb: Säffle BK

Distrikt: Värmland-Dals

Beskriv din hund: Valle är en schäferhane på 6 år. Blev certifierad räddningshund i höstas. Detta är vårt första SM, så det ska bli intressant och lärorikt.

Valle älskar allt nosarbete! Han tävlar även i bruksgrenarna (om än sparsamt), spår, sök och patrull. Hans fördelar är stor nyfikenhet och arbetsvilja. Hans nackdelar är i så fall att han har svårt att koppla av mellan arbeten, finns även ett tydligt inslag av "kan själv".